Miért csináljuk?Volt egyszer két ember. Ennek a két embernek volt egy vállalkozása, amely speciális sportruházatot gyártott illetve sportrendezvényeken nyújtott helyszíni szolgáltatásokat a versenyzőknek. Idén már a hetedik éve, hogy rengeteg munkával eljutottak addig, hogy tevékenységüket a szakma országos szinten elismeri, a sportolók szeretik a termékeiket és a minőséget, amit nyújtanak.

Januárban – mint bármely más évkezdéskor – tele energiával és tervekkel, optimistán kezdtek hozzá munkájukhoz és alig várták már, hogy elkezdődjön a szezon: „2020 egy jó év lesz!”

Azonban a szezon nem kezdődött el…jött a koronavírus járvány.

Az elmaradó események szolgáltatójaként gyorsan világossá vált, hogy más alternatívát kell találni, mert a versenyruházati vonal sem fog rendezvények nélkül működni. Tudjuk, hogy sajnos az első bekezdéssel nagyon sokan tudnak azonosulni nem csak a sportrendezvények területén, hanem más szektorokban tevékenykedő cégek közül is. Azonban nem vagyunk hajlandók emiatt szabadságra küldeni vagy elbocsátani az alkalmazottainkat. Nem vagyunk hajlandók végignézni, ahogyan partnercégeink és külső munkatársaink - akikkel a legnagyobb harmóniában dolgoztunk eddig – munka nélkül maradnak, mivel a kapacitásuk majd 100%-át cégünk kötötte le. Nem vagyunk hajlandók tétlenül bámulni a plafont és azt várni, hogy mikor vonul el a járvány, mert lehet szó 1-2 hónapról, de vannak borúlátóbb előrejelzések is. Mindig is problémákat oldottunk meg és most itt egy újabb kihívás. Legalábbis próbáljuk így felfogni.

Ezért eldöntöttük, hogy maszkokat gyártunk.

@urva nagy ötlet - gondoltuk nem az évszázad startup-ja – de varrókapacitásunk jelenleg kihasználatlan és ha ezzel túlvészeli a vállalkozásunk ezeket a nehéz hónapokat, továbbá 4-5 magyar partnercégnek tudunk munkát és bevételt biztosítani, a gyártási költségen felüli összeg egy részét pedig jótékony célokra tudjuk fordítani – akkor már megérte!

Ugyanis minden maszkból 500 Forintot fogunk felajánlani a Nemzeti Összefogás Vonalának, akik tevékenységét az Önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport irányítja.


Szóval ezért jött létre a "Be Happy Mask"

Jó minőségű maszkokat akarunk gyártani azoknak, akik tudnak azonosulni, egy hozzánk hasonló cég előtt álló problémákkal és mindenkinek, aki igényes arcfedőt akar viselni. Ugyanis mi ehhez értünk; olcsó és szar minőséghez sosem adnánk a nevünk. A maszk minden része magyar üzletekből vásárolt alapanyag és magyar cégek munkája – nem kínai tömeggyártás terméke, hanem az utolsó részletig kimunkált, tökéletesen az arcra illeszkedő, 3 rétegű, mosható átlélegezhető és igényes kinézetű maszk – ez esetben mellőzném a divatos és designer szavak használatát, mert nem ide illő. Nem olcsó, de arra kértem a gyártó partnereinket, hogy úgy árazzák be, hogy nekik is megérje, cserébe úgy készítsék el, mintha életük maszkját készítenék el. Ezért kerül ennyibe – tíz Forint híján 2000. Remélem mindenki meg tudja engedni magának, hogy vásároljon legalább egyet, még ebben a válságos időkben is.

Előre bocsájtjuk, nem gyógyászati szempontból értjük a jó minőséget, hisz a mi maszkjaink nem sorolhatók egyik magasabb FFP kategóriába sem. Mi nem fogunk félrevezetni, sem megvezetni senkit és nem ezen tervezünk meggazdagodni! De az igenis téboly, hogy előző héten darabját majdnem 1000Ft-ért vettem, a szó szerint használhatatlan, papírvékony, egyszer használatos „orvosi” maszknak, azt is pult alól, mert az sincs már mindenkinek, hisz folyamatos hiánycikk. Azonban az elmúlt másfél hét kutató munkája azt mondatja velünk, hogy a csupasz arcnál mindenképp jobb választás egy arcfedő, mert ha atomtámadás ellen nem is véd és nem kisebb a szövetszála 0,13 mikronnál, nagyobb biztonságban érzem magam, ha rajtam van, mintha nem viselném. Ennyi a tudományos marketing szövegünk. Reméljük nem kell sokáig maszkot gyártsunk - legalábbis ne ilyen apropóból.

Don’t worry. Be happy. :)
It’s over soon…

Maradjatok egészségesek!

Kitartást kívánunk:
Behappymask.hu csapata